Brez ograje? Brez varnosti!

Rvrtna ograjaazmislek o namestitvi ograje okoli hiše je gotovo potreben še preden se vselimo. Res je, da si marsikdo ne želi ograje, ki bi njegov dom ostro ločevala od okolice, zato se raje izogne zidanim škarpam in zidovom ter ograjam, ki popolnoma ovirajo pogled, ker so na njih ena ob drugi nameščene lesene deske. Zagotovo pa je dobro pomisliti vsaj na to, da bi veljalo namestiti tako imenovano vrtno ograjo – ograjo, ki sega dovolj visoko, da je ni možno enostavno kar preskočiti, in zato nepovabljenim onemogoča dostop, po drugi strani pa ne ovira pogleda – niti od znotraj navzven, niti od zunaj navznoter.

Tovrstne ograje zagotavljajo dovolj varnosti, a ne kvarijo celotnega videza vašega doma oziroma vam ne dajejo občutka, da ste zaprti za zidovi.

Kako varni se počutite v svojem domu? Marsikdo pomisli na to šele potem, ko je žal že prepozno. Ko ugotovi, da ni pravočasno poskrbel za zaščito, in so mu nepridipravi na primer med poletnim dopustom, ali pa tudi kar preko noči, izpraznili hišo ali z dvorišča odpeljali njegovega jeklenega konjička.

Seveda pa ograje niso namenjene zgolj temu, da preprečujejo dostop, temveč lahko zagotavljajo tudi varnost v obratni smeri. Kar pomislite – kako brezskrbni ste, če se vaši otroci žogajo na dvorišču ali se po njem vozijo s kolesom, če je v bližini prometna cesta? Mar ne bi bilo bolje, da bi bili popolnoma mirni, ker jih od ceste ločuje ograja?

Verjemite, dom brez ograje je zagotovo dom brez varnosti. Kaj pa poslovni prostori in poslovne stavbe? Tu je skrb za varnost še toliko pomembnejša, saj je treba paziti tako na material in izdelke kot na računalniško opremo, dokumentacijo in podobno. Poslovne prostore je potrebno zavarovati tako pred tatovi kot pred vandali ali celo tistimi, ki bi se lahko okoristili zgolj z informacijami. V tem primeru poleg namestitve ograje seveda poskrbite tudi za primeren video nadzor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *