Vzglavniki za spanje, okras ali igro

dekorativni vzglavnikiKo sem postala mama, se je v napi hiši začelo kopičenje velikih količin igrač, in med tistimi, ki jim moramo redno pospravljati na podstrešje, saj jih dobivamo vedno znova, so prav igrače iz pliša. Ljubki mehki psički, dinozavri, pujski, opice, medvedki … res je, da so prikupni, a ko je enkrat z njimi obložena cela otroška postelja, otroci pa se z njimi ne igrajo, je treba tej živalski razstavi narediti konec. Če vas zanima nakup okrasne blazine ali vzglavnika, kliknite na povezavo dekorativni vzglavniki.
Za razliko od klasičnih plišastih živali pa so me pred kratkim popolnoma presenetili simpatični vzglavniki v obliki živali. Ja, pisalo je vzglavniki, meni pa se je zdelo, da gre bolj za igračo. In pravzaprav so bili oboje hkrati: ploščato ukrojene igrače, a ne iz kosmatega pliša, ki za seboj pušča vlakna in v katerem se nabira prah, temveč iz nekoliko bolj trdega filca. Uporabljati jih je mogoče za igro, kadar se otrok te naveliča, pa postanejo vzglavniki, saj je tudi dremež na njih precej prijeten. Poleg tega pa se ni potrebno bati, da bo zaradi njih otroška sobica videti polna navlake. Za razliko od plišastih igrač, ki imajo nenaravne živalske oblike in predvsem nenaravne barve (na primer rožnat pes ali modri medved), se ponašajo z naravnimi toni.

Lahko si predstavljate presenečenje mojega moža, ko sem jih domov prinesla kar šest. Ko je protestiral, da je igrač že dovolj, sem mu razložila, da so to pravzaprav vzglavniki, ki se bodo zaradi svojih naravnih tonov odlično podali v otroško sobo. In seveda so bili hčeri takoj všeč, zato se z njimi tudi rada igra – razporedi jih po postelji in jo spremeni v jesenski gozd. Kako tudi ne, ko pa sem izbrala veverico, ježa, lisico, srno, velik želod in čudovito rdečo mušnico z belimi pikami. In glede na to, da hčeri idej, kaj lahko ti gozdni prebivalci počnejo, nikoli ne zmanjka, bom verjetno kupila še kakšnega. Tudi divji prašiček je bil precej simpatičen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *