Toplotne črpalke Termo Shop

topolotne črpalkeZadnja leta je močno narastla priljubljenost novega sistema za segrevanje naših stanovanj in sanitarne vode, to so tako imenovane toplotne črpalke. Gre nekako za obrnjeno funkcijo klimatske naprave. Če toplotnih črpalk še ne poznate, naj omenimo, da gre za precej konkurenčno zadevo na trgu in je zato zmeraj bolj iskan način ogrevanja.Kliknite na povezavo toplotne črpalke Termo Shop in preverite ponudbo.

Ali si lahko predstavljate, kako približno delujejo toplotne črpalke? Prikaz bomo nekoliko poenostavili, gre pa približno takole. Toplotne črpalke delujejo tako, da iz okolja prejemajo toploto in jo nato po določenih vmesnih fazah oddajajo v stanovanjske prostore in jih tako segrejejo. Takšna energija pride iz toplotnih črpalk veliko bolj okrepljena, zato lahko toplotne črpalke oddajajo veliko več toplotne energije kot je porabijo. Iz 1 enote vložene električne energije lahko pridobimo kar 3 enote toplotne energije.

Toplotne črpalke so sicer velika enkratna naložba, vendar je prihranek ob segrevanju stanovanja s toplotnimi črpalkami tako velik, da se celotna investicija tudi kaj kmalu povrne. Pri toplotnih črpalkah pa je še najbolj izjemno to, da toplotno energijo pridobiva iz obnovljivih virov energije, kot so zrak, voda ter tla in zato je to tudi zelo ekološki način ogrevanja. Z izbiro ene izmed mnogih toplotnih črpalk na trgu boste veliko naredili tako za okolje kot tudi za svojo denarnico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *