Španščina

spanscinaHable español (govoriš špansko)? Mmm obužujem ljudi, ki govorijo in poznajo španski jezik. Španščina postaja čedalje bolj prisotna na velikih področjih (politika, ekonomija, kultura). Španščina http://www.spanscina.org/ je jezik, ki se ga lahko naučite govoriti v jezikovni šoli. Obiščite tečaj španščine.

Že vrsto let nam popoldneve poslužujejo z raznimi španskimi nadaljevankami in filmi. Tudi pri glasbi radi zasukamo svoje boke ob ritmih španskih melodij. Če pa kdo še ni poskusil španskih in mehiških specialitet mu je pa lahko pošteno žal.

Španščina za mene predstavlja eno veliko strast in energijo, takoj, ko slišim ta jezik si predstavljam njihov način življenja, njihov temperament ob poskakovanju flamenke, salse, tanga, sambe zraven pa miza polna kulinaričnih dobrot od tortilje, gaspačo, paella, tapas. Seveda pa še dobro ohlajena sangrija.

Španščina je uradni jezik v velikih državah in kot materni jezik ga govori čez 450 milijonov prebivalcev. Največ govorcev tega čudovitega jezika živijo v Ameriki. Na internetu je ogromno strani kjer se lahko naučimo španščino. Odeležimo se lahko tudi tečaje španščine, če se v bližnji prihodnosti odpravljate v te kraje.

Španščine se ni težko naučiti in hitro gre v uho. Zdaj pa hitro pogledat špansko nadaljevanko, naučit kakšno špansko besedo. Mogoče pa bo prišel kak Jose Armando in vas zasnubil.