Kuhinjska pomivalna korita

Kuhinjska pomivalna korita so lahko narejena iz različnih materialov. Najpogosteje se uporablja kovina in aluminij. Nekoliko cenejša varianta so plastična pomivalna korita. Kuhinjska pomivalna korita v bolj luksuznih variantah pa so velikokrat narejena iz keramike ali posebnih kamnov kot je npr. granit. Glede na to, da je kuhinjsko pomivalno korito sestavni del kuhinje in njenega stila, moramo pri izbiri pomivalnega korita to komponento vsekakor upoštevati.

Najbolj univerzalni so vgradni umivalniki iz inoxa, ki pravzaprav pašejo v vsako kuhinjo. Vgradni umivalniki niso preprosti samo po videzu, ampak tudi po načinu vgradnje saj jih je enostavno namestiti. Pri njihovi vgradnji moramo v  kuhinjskem elementu izrezati luknjo pravilne oblike in velikosti, ki bo ustrezala dimenzijam umivalnika, ki smo ga kupili. Ta vrsta pomivalnih korit ima zunanje podaljške, ki omogočajo fiksacijo umivalnika na element in ga držijo kot prilepljenega na kuhinjski element. Robovi so zaobljeni, tako da voda ne more iztekati čez robove, ampak se čim bolj zadržuje v umivalniku.

Kuhinjska pomivalna korita iz inoxa so najpogostejša izbira, saj gre za material, ki poskrbi za sodoben videz in paše k vsaki kuhinji. Inox je eden izmed najbolj priljubljenih materialov, iz katerih so izdelani kuhinjski umivalniki in korita. Umivalniki iz tega materiala so zelo trpežni, a jih he potrebno redno čistiti in vzdrževati, da se izognemo pojavu vodnega kamna. Umivalniki so zelo dobro odporni na praske in njihova življenjska doba je običajno zelo dolga.

Tako kot večina kopalnic imamo lahko tudi v kuhinji keramične umivalnike. Čeprav so keramična pomivalna korita zaradi svoje debeline precej težka, lahko zaradi lastnosti, ki jih ima keramika, prenesejo zelo visoke in zelo nizke temperature, takšna pomivalna korita so odporna na praske. Madeže, ki se naberejo na njih je možno enostavno očistiti in skoraj nemogoče je, da bi na takšnih umivalnikih ostali dolgotrajnejši madeži. Čeprav je bela najpogostejša barva keramike, so na ta pomivalna korita na voljo v številnih barvah, ki se lahko ujemajo z izgledom vaše kuhinje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *