Kako deluje kisikova terapija?

Kisikova terapija je zdravljenje, pri katerem se uporablja koncentriran kisik za pomoč pri zdravljenju in okrevanju. Uporablja se lahko za zdravljenje različnih bolezni, od KOPB (kronične obstruktivne pljučne bolezni) do astme, cistične fibroze in težav s srcem. Ena od vrst zdravljenja s kisikom je zdravljenje s kisikovo komoro, ki vključuje vdihavanje visoke koncentracije kisika v okolju pod pritiskom. Oglejmo si, kako to zdravljenje deluje in zakaj je kisikova terapija lahko koristna pri nekaterih bolezenskih stanjih.

Kako deluje kisikova terapija s kisikovo komoro ?

Kisikova terapija s kisikovo komoro vključuje sedenje ali ležanje v zaprti komori in vdihavanje koncentriranega kisika. Med vdihavanjem kisika se v komoro dodaja dodaten kisik pod pritiskom, kar poveča količino kisika, ki vstopa v pljuča in krvni obtok. Tako vaše telo absorbira več kisika, kot bi ga običajno, če dihamo samo zrak iz okolja. Povečana količina kisika lahko pomaga pri delovanju pljuč, zmanjša vnetja, poveča raven energije, pospeši okrevanje po vadbi in izboljša splošno zdravje

Prednosti terapije s kisikovo komoro

Dokazano je, da ima terapija s kisikovo komoro številne potencialne koristi za ljudi, ki trpijo zaradi različnih zdravstvenih stanj ali bolezni. Povečana raven kisika lahko pomaga zmanjšati vnetje, povezano s kroničnimi bolečinami ali drugimi zdravstvenimi težavami, kot je artritis; to lahko privede do hitrejšega zdravljenja, saj telesne celice hitreje dobijo dodatna hranila, ki jih potrebujejo. Poleg tega lahko vdihavanje višjih koncentracij kisika pomaga okrepiti vaš imunski sistem, saj poveča proizvodnjo belih krvnih celic; to vam pomaga hitreje premagati okužbo, če zbolite. Izboljšano delovanje pljuč pomaga bolnikom s KOPB ali astmo lažje in učinkoviteje dihati; to lahko zmanjša število težav, povezanih s temi boleznimi, in zmanjša simptome, kot sta kašelj ali zadihanost med vadbo ali vsakodnevnimi dejavnostmi.

Zaključek

Kisikova terapija je vse bolj priljubljena kot učinkovit način zdravljenja različnih zdravstvenih stanj in bolezni, kot so KOPB, astma, artritis, cistična fibroza in druge. Še posebej je koristna za tiste, ki imajo težave z dihali, saj jim omogoča, da v pljuča in krvni obtok absorbirajo več kisika kot običajno, tako da se njihovo telo lahko zdravi hitreje in močneje kot prej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *