Canyoning z agencijo Maya Team iz Tolmina

S prijatelji smo se v soboto odpravili na canyoning. Canyoning je aktivnost, ki vključuje prečenje različnih slapov in tolmunov. Canyoning oz. soteskanje je zelo zabavna aktivnost, v kolikor nimamo strahu. Najprej nam na izhodišču razdelijo poseben neoprene za canyoning. Neopreni za canyoning so bolj debeli in so dodatno obloženi, ker se preko slapov in tolmunov spuščamo po njih. Prav to je razlog, da imajo odebeljen zadnji del, hkrati pa so tudi bolj debeli, saj je voda precej mrzla.

Vodiči za canyoning so bili zelo prijazni in so nam razdelili opremo, ki nam je ustrezala. Nato smo se odpeljali na izhodiščno mesto za canyoning. Sledilo je dobre pol ure hoje na samo izhodišče, tam pa so nas pričakali majhni tolmunčki. Vodič nas je pred tem še na kratko opozoril, kaj je dovoljeno in kaj ne, nato pa smo pričeli z varnostnim preizkusom za canyoning.

Naučili smo se različnih oblik spustov za canyoning, predvsem pa kako pravilno uporabljati plezalni pas za canyoning. To je potrebno zelo dobro obvladati, saj v nasprotnem primeru lahko sami sebe spravimo v nevarnost. Nato smo pričeli s spusti. Slovenski izraz za canyoning je soteskanje, saj celotna aktivnost poteka v idilični soseski, kjer se naužijemo tako adrenalina kot naravnih lepot. Tekom 3 urnega izleta smo imeli na veliko slapovih možnost ponovitev skokov v tolmune, kar nam je dajalo možnost da smo si upali vedno več.

Pri canyoning z agencijo Maya je največji izziv zadnji slap. Več kot 25 metrov visok slap je prava preizkušnja strahu. Jaz in moji prijatelji smo s slapom opravili v celoti, nekateri z več, drugi z manj težavami. Priznati moram, da je bil canyoning najboljša izbira. Potrdim lahko, da je prava odločitev za vse, ki si želijo dozo adrenalina, hkrati pa želijo stopiti izven dnevnega okvirja. S prijatelji smo se že dogovorili, da aktivnost ponovimo tudi drugo leto, ter s seboj pripeljemo še ostale prijatelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *