Vzroki za izpadanje las

proti izpadanju lasIzpadanje las je lahko res moteč problem in se ga tudi težko lotimo tako, da ga zdravimo. Na izpadanje las vpliva ogromno razlogov, kateri je tisti, zaradi česar naši lasje izpadajo, je najbolje, da preverimo pri dermatologu ali pri zdravniku, saj se glede na količino izpadanja in druge dejavnike, razlikujejo tudi vzroki. In šele, ko imamo vzrok se lahko lotimo reševanja problema. Enako je z izpadanjem las.

Izpadanje las je lahko posledica raznih bolezenskih stanj. To pomeni, da v kolikor se nas loti določeno bolezensko stanje in je to lahko povezano tudi z lasmi in lasiščem, se lahko pojavi izpadanje las. V tem primeru se potem zavedamo, da je to posledica tega bolezenskega stanja in, ko uredimo in pozdravimo to, se bo tudi izpadanje las ustavilo. Če pa je izpadanje las gensko, pa obstaja možnost, da na izpadanje ne moremo vplivati in tako tudi ne moremo svojega stanja odpraviti tako zlahka oziroma to sploh ni mogoče. V tem primeru je edino prav, da se sprijaznimo s tem stanjem in se ne obremnjujemo, ker si tudi na ta način ne bomo pomagali.

Veliko je stanj, ki vplivajo na izpadanje, za nekatera pa smo odgovorni tudi sami. Na primer, če prekomerno delamo z lasmi, se pravi jih sušimo, kodramo, barvamo, ipd. Sploh v kolikor imamo občutljivo lasišče, tudi prekomerno umivanje las lahko vpliva na izpadanje, zato tudi ustrezno in v skladu s tem ravnamo, da svojim lasem zagotovimo zdravje, prožnost in krepkost, ne glede na ukrepe, katere rabimo za doseganje tega stanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *