Obrezovanje sadnega drevja

obrezovanje sadno drevjeČe se odločate za obrezovanje sadnega drevja, je dobro, da to storite ustrezno in s pomočjo znanja, katerega običajno imajo prav strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo. Z nepravilnim obrezovanjem, lahko drevo poškodujemo in tako naredimo ogromno škode. Če imate na domačem vrtu sadno drevje, vam svetujemo, da se za pomoč pri obrezovanju sadnega drevja, obrnete na strokovnjake iz podjetja Erna d.o.o.

Če imate vrt in razne sadeže, kakšni so ti? Ali uspevajo vsako leto, mogoče je drevo »zbolelo«, itd.? tudi drevo lahko »zboli«, lahko ga prizadene marsikatera bolezen, zaradi česar ne rodi, kakor bi si želeli. Včasih se celo posuši, prebiramo zadnje kose pridelka, ki je tako redek. Občudujemo pa drevo nekoga drugega, ki je tako lepo rodilo, da nam je v užitek zgolj pogled na njegove pridelke. Kje se je nam zalomilo?  Mogoče pa samo nismo storili nekaj enostavnih korakov in poskrbeli za zdravje drevesa? Recimo, korak kot je obrezovanje sadnega drevja? Kdaj ste nazadnje poskrbeli za to?

Če drevo lepo raste, če sadeži lepo dozorijo, potem vemo, da smo poskrbeli zanj. Iz določenih razlogov, pa se lahko zgodi, da drevo enostavno več ne premore sadežev, ki so nekoč bili tako lepi. Kaj se je zgodilo? Verjetno se je zapletlo pri samem drevesu in to več resnično ni sposobno roditi, kakor nekoč. To pa zato, ker ga lahko prizadenejo razne bolezni ali pa se to zgodi iz enostavnega, sicer nepotrebnega razloga. To pa je, da nismo pravočasno poskrbeli za obrezovanje sadnega drevja. Žal nam to ne more vračati dobro in užitnih ter lepih pridelkov, saj mu nismo omogočili pogojev, v katerih bi ti najbolje dozoreli.

To pomeni, da je pomembno, da se obrnemo na strokovnjaka, ki naše drevo še vedno lahko morebiti reši. Če se bomo reševanja lotili sami, se mogoče ne bomo na pravi način, da bo to kratkotrajno in seveda tudi ustrezno. Pomembno je dobro poznati drevo in iz njega razbrati njegove pomanjkljivosti, kar najbolje lahko stori prav strokovnjak.

Če potrebujete več informacij glede obrezovanja sadnega drevja, potem si preberite članek na naslednji povezavi www.lesjezlato.si/obrezovanje-sadnega-drevja/obrezovanje-sadnih-dreves-in-rezanje-mladega-sadnega-drevja/. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *