Izvirno darilo iz kozarca

darilo iz kozarcaZ možem sva pred kratkim praznovala petnajsto obletnico poroke, za katero sta nama hčeri (14 in 12 let) pripravili precej zanimivo darilo iz kozarca, on katerem sem imela povsem solzne oči. Pri babici sta dobili precej velik kozarec za vlaganje (ang. mason jar) s prostornino kar petih litrov. Najprej sta poskrbeli za njegovo zunanjost. Nanj sta nalepili bel papir s črnimi pikami in ga zgoraj in spodaj opremili s tankim rdečim trakom, da sta dodali nekaj barve. Na prednjo stran sta nalepili fotografijo z najine poroke (črno-belo), na zadnjo pa sporočilo z napisom: »Kozarec naj ne bo nikoli na pol prazen, temveč vedno na pol poln.« Presrečna sem bila, da sem dobila tako izvirno darilo iz kozarca.

In kaj je darilo iz kozarca vsebovalo v notranjosti? Tudi tu sta bili precej domiselni. Lahko bi ga enostavno napolnili s piškoti ali bonboni, pa bi bilo, ampak ste se raje odločili, da tudi tukaj presenetita. V kozarcu je bilo na prvi pogled cel kup velikih čokoladic, zavitih v lep, svetleč papir srebrne barve.

cookies from a jar

Izvirno darilo iz kozarca lahko kupite v spletni trgovini www.okusno.si

No, tako se je vsaj zdelo na prvi pogled, a če si pogledal od bliže, je bilo darilo iz kozarca takoj nekoliko bolj sumljivo. Zakaj? V prvi vrsti zato, ker si hitro ugotovil, da so čokoladne praline precej velike. In ko sva z možem po tem, ko sva kozarec odprla (prej sva morala prerezati veliko pentljo, ki ga je obdajala od dna do pokrova in se na pokrovu razraščala v veliko, razkošno pentljo), segla vsak posvoji čokoladi, sva ugotovila, kaj se dejansko skriva v notranjosti.

V srebrnem papirju sploh niso bile čokolade. Oziroma vsaj ne vedno. Ko sva papir odvila, je bila v njem majhna plastična škatlica (iz čokoladnega jajca). V nekaterih je bila nato res čokolada, v drugih pa je bil listek, na katerem je bil zapisan pomemben datum iz najinega skupnega življenja, ob njem pa dogodek, ki se je na tisti dan zgodil.

Dan, ko sva se spoznala, ko sva se poročila, ko sva dobila prvo hči, drugo hči, ko sva se preselila v lastno hišo … Hčeri sta se res izjemno potrudili in to ni bilo zgolj najlepše darilo iz kozarca, kar sem jih kdaj prejela, temveč najlepše darilo na sploh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *