Francoščina

Francija je največja država v Evropski uniji in meji na kar osem držav. Francija je mesto ljubezni in romantike. Številni pisci in umetniki izvirajo iz te prekrasne države. Njihovo gospodarstvo temelji na avtomobilski industriji, modi, farmaciji,elektronika in kemična industrija.

V veliki meri proizvajajo koruzo, pšenico, meso in vino. Glavno mesto je Pariz in je ponoči mesto luči. Vsem nam znani je Eifflov stolp, zgrajen v višave, najbolj romantičen kraj v Franciji.

Pariz je danes med vodečimi mestami na svetu, kar se tiče gospodarstva in kulture. Samo v Parizu živi čez 2 milijona ljudi( tako kot v celi Sloveniji). Si predstavljate, kakšen mestni vrvež je tam. V kulinariki so odlični, vsak si bo polizal prste.

Obvezno poskusite tudi njihov sir, kruh z imenom francoz (baguetta) in vino. Uradni jezik je francoski.

Francoščina (več na http://www.francoscina.com/) je prekrasen, romantičen jezik in se ga je kar težko naučit. Vendar se vse da. Obvezno se udeležite tečaja francoščine, kjer vam bodo ogromno pomagali in se boste na ta način najlažje naučili. Ko pa ga osvojite boste neizmerno uživali. Za konec pa, če se boste potikali po Franciji naj vas ne čudi, francozi se radi poljubljajo na lice, njim je to kot pozdrav in slovo.