Ste se že kdaj lotili čiščenja ležišča?

ciscenje leziscaKako poskrbeti za čistočo ležišča? V prvi vrsti tako, da se na ležišče ne spomnite zgolj dvakrat letno. Kadar zamenjate posteljnino oziroma prevleke, je dobro ležišče pridvigniti in ga postaviti na stranico, da se ob odprtem oknu dobro prezrači. Prav tako velja redno (najbolje enkrat mesečno ali vsaka dva meseca) skrbeti za pranje prevleke jogija – naj na njem ne bo rumenih madežev od potu. Če se boste odločili za nakup novega ležišča, vam pripročamo, da si ogledate ponudbo na naslovu http://www.dormeo.net/lezisca/.

Ljudje smo, kar se čistoče tiče, precej nenavadni. Ne moremo si predstavljati, da se ne bi vsak dan oprhali in vsak dan oblekli svežega perila ter redno sesali in pomivali po stanovanju, po drugi strani pa pogosto spimo v umazanih pižamah, umazani posteljnini ter na umazanem ležišču. Kar priznajte, da tudi vi cel teden spite v isti pižami, pa čeprav se v njej prepotite že prvo noč. Prav tako cel teden (in marsikdo še dlje) ne zamenjate posteljnine oziroma prevlek in rjuh, pa tudi te pošteno vpijajo vaš znoj. In ležišča?

Ta so še najbolj zanemarjena. Marsikdo svoje ležišče dvakrat letno obrne (z zimske na letno stran in obratno), ga ob tem morda posesa z globinskim sesalnikom, ali pa sleče prevleko jogija in jo opere. In koliko umazanije se nabere na ter v ležišču v tem času, je hitro jasno: na zunanji strani ležišča je tam, kjer ponoči ležita naš trup in glava, velik rumen madež potu. Sem in tja se najde še kak drug telesni izloček, o tem, koliko prahu, odmrlih kožnih celic ter pršic je očem nevidnih, pa je bolje, da ne govorimo.

Kaj pa sesanje? Najprej se prepričajte, da globinski sesalnik ne more poškodovati vašega ležišča. Če je globinsko sesanje dovoljeno, boste z njim odstranili veliko nesnage, za kar velja ravno tako poskrbeti vsak mesec. Prav tako pa je odlična zamisel, če preko ležišča namestite zaščitno plast (nadvložek), ki ležišče ščiti pred umazanijo, pa tudi lažje ga je odnesti v čistilnico ali pralnico ter tudi prezračiti zunaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *