Avtoplin

avtoplinPred 4 leti sva se z partnerjem odločila predelavo svojega avtomobila na avtoplin. Več o predelavi vozila v avto na plin, si lahko preberete na spletni strani http://www.avtonaplin.si/avtoplin. Na začetku sem bila zelo skeptična. Bala sem se po domače, da me bo kje v zrak odneslo. Nato so me strokovnjaki potolažili, da se avtoplin ne bo vžgal, razen če bo temperatura večja od 500° C.

Prej se vžge bencin in to pri približno 250° C. Zdaj vidim razliko. Privarčujeva do 50 % na gorivo, kot sva ga na začetku. Imava tudi takšno službo, kjer se veliko prevoziva in že prvo leto sva si povrnila stroške predelave avta na plin.

Avtoplin ima tudi poziivne vplive na sam motor. Prednost je tudi ta, da skoraj vsaka črpalka ima plin, kar za razliko pred leti si se moral z avtom kar daleč zapeljati, da si natočil plin. Pa že takrat se je splačalo par kilometrov več narediti in natočit gorivo, ker se je občutno poznalo. Veliko mi pomeni prihodnost naših otrok.

Če je le možno grem večkrat kam z kolesom, ampak so časi drugačni in si prisiljen se peljat z avtom. Zato mi ogromno pomeni dejstvo, da je avtoplin alternativno gorivo, kar pomeni, da ima precej manj izpušnih emisij. Vsak,ki ima avto se lahko odloči za to predelavo. Rezervar se vgradi v prtljažnik, kjer je rezervna guma. Moj naslednji avto bo definitivno se vozil na plin.